Een zitzak kopen is heel eenvoudig. Maar wie specifieke wensen en behoeftes heeft ontdekt al snel dan een goede zitzak kopen lastiger is dan het lijkt. De verschillen tussen de vele zitzakken zijn groot. En afhankelijk van de behoefte zijn er ander specificaties om op te letten. In dit artikel zetten we het op een rijtje.

Zitzakken kopen

Er zijn woonwarenhuizen die enkele zitzakken aanbieden, maar de keuze is beperkt. Vaak biedt het warenhuis maar 1 of 2 merken aan, vaak de marktleider en een goedkoper alternatief. Online zijn er veel meer mogelijkheden. Veel kopers starten op bol.com of op ikwilzitzakken.nl

Levering zitzakken

Als u de zitzak snel nodig hebt, voor bijvoorbeeld een feest of een verjaardag, let dan goed op de levertijden. De meeste webshops hebben GEEN eigen voorraad en zijn voor verzending afhankelijk van derden. Dit maakt de kans op vertraging en fouten groter. Ook retourneren en je geld terug krijgen kan dan lastiger zijn. Decordieux heeft alle modellen in eigen magazijn op voorraad.

Materiaal zitzakken

Voor goedkope zitzakken wordt vaak dun materiaal gebruikt met een lage slijtvastheid. Meestal is dit dan polyester, nylon of skai. Ook de kleurechtheid laat te wensen over zodat na één zomer de zitzak al veel ouder lijkt. Een goede zitzak is maar een paar tientjes duurder en wordt gemaakt van meubelstof. Er zijn zelfs zitzakken van Velours meubelstof. Dan voelt zo’n zitzak zacht.

Afwerking zitzak

Een goede zitzak is voorzien van een rits en een binnenhoes. De rist maakt het mogelijk om de hoes te wassen als deze vuil geworden is. Maar ook als je de kleur beu bent of aan wil passen aan je nieuwe interieur dan is deze goedkoop en makkelijk te vervangen.

De zitzak binnenhoes heeft twee doelen. Het voorkomt dat vulling (of deeltjes daarvan) een weg naar buiten vinden en de kamer vervuilen. Ook als de rits van de zitzak een beetje open gaat komt er dan dus geen vulling naar buiten. Verder is de binnenzak makkelijker bij te vullen als je daar later behoefte aan hebt.

Waterafstotende zitzakken

Een waterafstotende zitzak wordt wel nat maar zal het water sneller af laten vloeien zodat deze na een bui sneller weer droog is. Ook houdt een waterafstotende zitzak minder snel vuil vast.

Drijvende zitzak

De overtreffende trap van een waterdichte zitzak is de drijvende zitzak. Deze is niet alleen waterafstotend maar drijft ook nog eens op het water. En als je hem niet op het water gebruikt staat ie natuurlijk prachtig op het terras. Want uiteindelijk is dit de ultieme buiten zitzak.

Zitzakken advies

Decordieux geeft u graag advies bij het maken van de beste keus voor een zitzak, zitzak poef of zitzak kussen.

Leave a comment

De waardering van decordieux.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.1/10 gebaseerd op 108 reviews.